ASSOS of Switzerland alebo ako sa zrodila kvalita

Všetko sa to začalo v roku 1976, keď Toni Maier (zakladateľ a riaditeľ Assos) ako prvý vyvíjal karbónový rám bicykla. Pýtaš sa, prečo spomíname rám bicykla, keď píšeme o cyklistickom oblečení? Čítaj ďalej a dozvieš sa.

S týmto novým rámom bicykla s trubkami v tvare slzy a riadidlami typu bullhorn vkročil do aerodynamického tunela v Zürichu, avšak zistil, že vinníkom spôsobujúcim odpor je oblečenie. Inak mimochodom tento prototyp bicykla sa stal prvým aerodynamickým rámom bicykla z uhlíkových vlákien na svete.

assos_2 

Prvá revolúcia v cyklistickom oblečení 

Na základe týchto zistení začal Maier zlepšovať materiály, ktoré jazdci na sebe nosili. Inšpiroval sa lyžovaním – konkrétne pretekárskymi kombinézami, ktoré nosil švajčiarsky národný tím. Celý koncept prispôsobil cyklistike, tak vznikli prvé šortky z Lycry a zrodil sa Assos.

Medzi cyklistami sa rýchlo rozšírila správa, že prišla rýchlejšia, ľahšia a pohodlnejšia alternatíva cyklistického oblečenia a tak skončila éra vlnených cyklistických šortiek a dresov. Profesionálni jazdci si už nevedeli predstaviť jazdiť v niečom inom ako v oblečení od Assos a v roku 1982 obsadili pódium na majstrovstvách sveta práve cyklisti oblečení v tejto značke.

 

assos_1

Po obrovskom úspechu Lycra šortiek začali ostatní výrobcovia rýchlo napodobňovať vynález Toniho Maiera. Značka Assos týmto odštartovala prvú revolúciu v cyklistickom oblečení.

Prvenstvá Assosu:

  • Prvé kraťase z Lycry
  • Prvý aero-overal na časovku
  • Prvé šortky na traky
  • Prvý 6-panelový predtvarovaný strih cyklistických nohavíc
  • Prvá cyklistická vložka s rôznou hustotou výplne
  • Prvé protišmykové lemy

A nedávno Assos skonštruoval aj prvú bezšvovú goldenGate vložku -patentovaná technológia pripevnenia výstelky k nohaviciam, ktorá umožňuje maximálnu voľnosť pohybu a zaisťuje stabilitu výstelky.

Odvážny a experimentálny dizajn

Rozhodujúcim pre značku Assos sú stále exkluzívne textílie, radikálne konštrukcie a odvážny a experimentálny dizajn. Ide napríklad o reflexný dizajn sV.emergency alebo zabudovaný difúzny ventilačný systém EQUIPE.

assos_3

Je to o vybavení, nie len o oblečení.

Viac ako 44 rokov, 400 medailí z olympijských hier a majstrovstiev sveta a 25 patentov – posolstvo značky znie stále rovnako: „DESTROY. RESET. IMPROVE. – ZNIČIŤ. RESETOVAŤ. ZLEPŠIŤ.“ Či už ide o vývoj vlastných textílií, záťažové testovanie prototypov s atlétmi WorldTour alebo zdokonaľovanie produktu v priebehu niekoľkých rokov, spojenie komfortu a technickej výkonnosti zostáva vryté do každého kúsku nesúceho názov ASSOS.

Investuj do seba 

SPONSOR YOURSELF™ predstavuje výzvu pre všetkých, ktorí chcú dosahovať nové ciele a pripomienku pre tých, ktorí sú už na ceste k dosiahnutiu svojich cieľov. Toto jednoduché heslo oslovuje tých, ktorí si uvedomujú silu investovania do seba samých, do športu a do kvalitného vybavenia, ktoré môže zmeniť celý zážitok z jazdy. Staň sa sponzorom vlastného úspechu a posúvaj svoje limity ešte ďalej.